Historiek

In de zomer van 1991 zat Dhr Van de Velde na te denken over een eventuele bouw van appartementen in het centrum van Watervliet.
Zoals elke ouder dachten Dhr en Mevr Van de Velde na over de toekomst van hun 4 kinderen. Met de ervaring dat Dhr Van de Velde had opgedaan met zijn eerste zelfstandige zaak, was het dan ook vanzelfsprekend dat hij dit niet over 1 nachtje ijs zou laten gaan.

Hij kreeg het lumineus idee om er serviceflats van te maken voor koppels en alleenstaanden.
Zo werd in 1995, na enkele jaren bouwen, Service Residentie Helios geopend met 32 erkende serviceflats en konden de eerste bewoners hun intrede doen.
Helios, uit het Grieks vertaald voor “zon”, is een eenvoudige maar betekenisvolle naam voor deze familiezaak.
Service Residentie Helios werd steeds meer en meer bekend en al gauw vonden vele bewoners er een nieuwe, warme thuis.
Op geregelde tijdstippen werd er met onze bewoners en hun familie en vrienden feest gevierd.

10 jaar bestaan van Residentie Helios : in augustus 2005 scheen de zon niet alleen buiten, maar ook binnen in de Residentie met volle kracht. Eén van de werkplaatsen van Dhr Van de Velde werd omgetoverd zodat daar een schitterend optreden van Jo Vally, kon plaatsvinden voor alle bewoners, hun familie en vrienden en vele genodigden. Het was een groot feest, met daarna een heerlijke barbecue
vergezeld met muzikale begeleiding om de avond af te sluiten.

15 jaar bestaan van Residentie Helios : in juli 2010

Toen was het dubbel feest, want het was eveneens de opening van de 8 nieuwe appartementen dat werd gevierd. De zaak werd verder uitgebreid om de goede zorgen en werking nog te verbeteren voor onze bewoners. Alle bewoners, hun familie en vele genodigden konden genieten van een feestmaaltijd met muzikaal amusement.

20 jaar bestaan van residentie Helios : in juni 2015

In deze 20 jaar hebben al vele ouderen hun thuis gevonden in Helios en zijn voor de familie Van de Velde méér dan gewoon “bewoners”. Vele ouderen wonen al vele  jaren in onze Residentie en zijn voor ons “één grote familie”. Van vele bewoners hebben we al afscheid moeten nemen, en vaak op foto’s en samenkomsten denken we graag eens terug aan hen. Men zegt, de normale gang van zaken, maar toch is dit niet altijd even gemakkelijk. Zo zien wij elk jaar nieuwe valide senioren arriveren in onze Residentie.

Maar op zaterdag 13 juni 2015 was het groot feest. Dhr Van de Velde bouwde terug zijn vernieuwde werkplaats om tot een feestplaats waar we in de namiddag, Christoff en Lindsay mochten ontvangen voor een daverend optreden. ’S Avonds was er voor alle bewoners, hun familie, vrienden en genodigden een overheerlijke barbecue met een swingend dansfeest.
Service Residentie Helios is in de wijde omgeving bekend als een geheel dat reeds al die jaren goed geleid en uitgebaat is en waar vooral “ de tevredenheid van de bewoners” op de eerste plaats komt.

Intussen zijn er nieuwe uitbreidingsplannen waarover er duchtig nagedacht is en zo kan de familie Van de Velde hun creatieve ideeën alweer de vrije loop laten gaan. Als afsluiter komen er 10 woongelegenheden bij voor valide senioren die vanaf 2019 à 2020 er hun intrek kunnen innemen.